Música

Peralada

Experiència excepcional

Ara fa un any, el gran pianista Ignasi Terraza va inaugurar la finca Malaveïna, de Garriguella, com a nou escenari del Festival Castell Peralada . Ara s’ha donat continuïtat a aquesta iniciativa amb dos concerts protagonitzats per un altre pianista imponent, Marco Mezquida, que com artista resident del festival dimecres hi va fer l’estrena a Catalunya del seu segon disc amb el guitarrista Chicuelo – No hay dos sin tres , títol que fa referència al trio que completa el percussionista Paco de Mode– i ahir va presentar, amb un altre trio, Els somnis de Ravel. Aquí parlaré del primer concert, una experiència multisensorial en un entorn inigualable: una pineda al costat de les vinyes emmarcades pels Pirineus, l’Albera i la mar. Un únic inconvenient: l’hora triada, de 19 a 21 h, assegura un capvespre màgic, però també molt i molt càlid.

El director del festival, Oriol Aguilà, va presentar els artistes: d’una banda, els músics; d’una altra, l’enòleg de Peralada, Delfí Sanahuja, que va explicar que el nom de la finca prové del segle XVIII, quan s’hi va voler fer una fortalesa militar: una “mala veïna” per a la gent dels voltants, que es va acabar edificant a Figueres i ara es coneix com el castell de Sant Ferran. Sanahuja també va parlar d’aquesta finca de 19 hectàrees que es va començar a plantar el 1996, i dels seus vins, que van poder tastar els assistents, entre els quals el Perelada Ex Ex 1998; “ex ex” d’experiència excepcional. Ben dit.

Queda per al final la música: van sonar, nítides i enèrgiques, bona part de les peces de No hay dos sin tres, entre elles Romesco, l’homenatge de Mezquida a la seva terra (Menorca) i Sin espinas, a partir de La santa espina, sovint amb l’acompanyament de les cigales, que van callar quan va sonar la delicada Cançó de Tina. En un ambient distès (“Us puc oferir alguna cosa, potser cacauets?”, va dir Mezquida) també van recuperar un parell de temes del seu primer disc en comú, Conexión, entre els quals el pertinent Al sol, triat com a bis per cloure aquesta experiència excepcional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia