Música

El jazz impregna l’Estartit

La 6a edició del festival de jazz Costa Brava tindrà lloc novament a la punta del Molinet, del 25 al 28 de juliol

José James, Tonina Saputo, Rita Payés i The Golden Gate Quartet són alguns dels caps de cartell

Fa temps que els festivals d’estiu busquen un valor afegit a l’oferta musical que programen. I l’emplaçament dels concerts n’és un dels principals al·licients. Com és el cas de la punta del Molinet, escenari principal del festival de jazz de l’Estartit que, en la sisena edició, torna a oferir durant quatre dies intensos el millor jazz del moment, embolcallat del privilegiat entorn a tocar de les roques, presidit per les illes Medes. Les entrades es posen a la venda demà.

Aquesta sisena edició s’obrirà el dijous 25 de juliol, a les 20 h, amb una llegenda viva del jazz: Charles McPherson, tota una icona del bebop i gran referent de l’escena musical jazzística. A les 22 h, pujaran a l’escenari Joshua Redman (saxo), Ron Miles (trompeta), Scott Colley (contrabaix) i Dave King (bateria) per presentar Still dreaming, un tribut a la lliure inspiració i l’esperit fantasiós del pare de Joshua Redman, Dewey Redman, i del gran saxofonista Ornette Coleman.

L’endemà, el divendres 26 de juliol, a les 20h, li tocarà el torn a Tonina Saputo, contrabaixista i cantant, descoberta al Berklee College of Music de Boston pel músic i productor Javier Limón. Saputo versiona en el seu primer àlbum, Black Angel, la cançó Angelitos negros d’Antonio Machín, entre d’altres boleros, com ara Historia de un amor, Perfidia i Calypso Blues, de Nat King Cole. Li prendrà el relleu, a les 22 h, el vocalista americà Jose James, que retrà homenatge a un dels músics que més l’ha influenciat, Bill Withers.

El festival continuarà dissabte amb un altre doble concert. Començant per l’actuació de Lluc Casares –guanyador del premi Enderrock al millor disc de jazz, Outside in music–, que en el festival empordanès presentarà Sketches overseas, un treball enregistrat a Nova York i que és el segon disc del solista. La segona actuació portarà a l’escenari l’holandès Sochelo Rosenberg, considerat un dels millors guitarristes del món en la seva especialitat, amb el seu trio per desplegar el seu gypsy jazz.

Pel que fa a diumenge, els encarregats de tancar el festival seran Rita Payés Quartet (20 h) i The Golden Gate Quartet (22 h). La primera presentarà Imagina, un regal de la jove trombonista de la factoria Sant Andreu Jazz Band a la seva mare, Elisabeth Roma, que amb la seva guitarra clàssica fusiona dues generacions en un espectacle vibrant de bossa nova. La clausura vindrà amb l’actuació del quartet format pels tenors Frank Davis i Timothy Riley (com a segon tenor), el baríton Paul Brembly i Terry Francis, al baix. Són una institució de la música gòspel, d’una formació històrica que s’ha convertir en una de les grans ambaixadores de la música negra americana.

Fringe, talent emergent

Paral·lelament, el Fringe del Festival de Torroella, que també programa Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, portarà del 18 al 21 de juliol una selecció del talent jove, amb una vintena de concerts gratuïts en altres espais emblemàtics de Torroella de Montgrí i de l’Estartit. Concerts d’una hora de durada, amb l’actuació de músics joves vinculats a escoles de música i conservatoris tant nacionals com estrangers i que aquest any incorpora el prestigiós conservatori superior d’Amsterdam.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona