Cinema

El D’A es fa més gran

Avui s’inaugura el festival de cinema d’autor, que portarà 114 films als Aribau i a altres sales de Barcelona i després anirà a catorze poblacions catalanes més

“Són nou anys de creixement constant, hem crescuts en tots els aspectes: en sales, films...”

El director i actor francès Louis Garrel serà avui a la inauguració del D’A Film Festival Barcelona amb la seva pel·lícula Un hombre fiel, que es projecta a la sala gran dels cinemes Aribau. Serà el punt de partida de nou intenses jornades, amb 114 pel·lícules, que posaran els focus en els autors. Entre els cineastes que estrenen pel·lícula hi haurà els catalans Carlos Marqués-Marcet, que clausura el festival el 5 de maig amb Els dies que vindran, i Lluís Miñarro, amb Love me not; la cineasta i actriu francoitaliana Valeria Bruni Tedeschi; el francès Jacques Audiard, el coreà Hong Sang-soo (amb dos films), els britànics Ben Wheatley i Peter Strickland, el mexicà Carlos Reygadas...

Carlos R. Ríos, director i programador del D’A Film Festival Barcelona, destaca “els nou anys de creixement constant”. “Hem crescuts en tots els aspectes: en sales, films, directors, públic...” I hi posa algunes xifres: “Els dos darrers anys hem crescut del 45% en públic, i el 2018 vam superar els 20.000 espectadors. En títols, hem passat de 65 films el 2011 als 114 d’enguany.” Carlos F. Ríos descriu el D’A com “un festival internacional, de la ciutat, que porta el millor cinema contemporani d’arreu del món”. Remarca: “El nostre és l’únic festival de Catalunya que no està especialitzat; els altres festivals ho estan en una temàtica, geogràficament o pel que fa al gènere.”

Durant onze dies de festival es podran veure 114 films, dels quals 86 són llargmetratges i 28 són curts. “El pes principal del festival, la mirada més profunda que tenim, són els llargmetratges de ficció”, destaca Carlos F. Ríos, tot i que també programen documentals, documentals híbrids i curts.

Gira del D’A

En total, es faran 160 sessions a Barcelona i quatre dels títols programats es podran veure després en 14 poblacions catalanes (a Figueres i Lloret de Mar, entre d’altres) i 13 de la resta de l’Estat. Enguany hi ha una novetat important: l’Aribau Club, seu principal del festival, va tancar, i es traslladen als cinemes Aribau. La inauguració d’avui és a la sala 5, amb capacitat per a 1.200 espectadors, i també s’utilitzaran les altres quatre sales dels Aribau, l’auditori del CCCB, la Filmoteca, Zumzeig i la Fundació SGAE.

La programació d’enguany torna a apostar pels nous talents, amb 25 òperes primes, i per les directores, que hi porten 35 films. També destaquen les 20 estrenes estatals del festival, la presència de 45 directors que presentaran film i la programació de 20 produccions catalanes i 26 de la resta de l’Estat. La retrospectiva estarà dedicada al cineasta francès Christophe Honoré.

El D’A manté les seccions habituals: Direccions, amb cineastes de llarg recorregut; Talents, amb primeres i segones obres, que és competitiva (el premi Talents puja a 10.000 euros), Talents fora de competició i Un impuls col·lectiu, amb joves talents catalans i espanyols, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia