Altres

La crònica

L’ànima del Firal d’Olot

El passeig d’en Blay d’Olot torna a ser el Firal –el nom que utilitzen tots els olotins per referir-se a aquest espai–, després de més d’un any d’obres, que li han canviat totalment la seva imatge. El Firal és nou i, com tots els espais particulars o públics, cal viure-hi experiències perquè els olotins es tornin a fer seu un passeig que ha canviat de fesomia i que, els darrers anys, havia perdut el paper de centre neuràlgic de l’activitat social de la ciutat. En només mig any, hi han tornat a arribar els Tres Reis de l’Orient, s’hi han fet concerts de les Festes del Tura i, ahir, es va omplir amb les parades de llibres i roses de Sant Jordi. Tot i l’amenaça de pluja –van caure algunes gotes–, el sol es va deixar veure el moment en què hi havia més visitants.

El nou Firal era ple d’entitats que van aprofitar la diada per donar a conèixer què fan i per recaptar diners per a les seves activitats i de molts olotins que van omplir el passeig, a l’entorn del migdia i, sobretot, a partir de les sis de la tarda. A més, el Firal i el seu entorn va ser l’escenari triat per altres entitats per dur a terme activitats, algunes de les quals s’han convertit en tot un clàssic. El cas més emblemàtic és el gran dictat popular que organitza el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa i que, ahir, es va haver de dur a terme al Casal Marià. Es tracta d’una activitat lingüística i cultural en positiu, que premia els encerts dels qui omplen els buits del text que els donen. En aquesta ocasió, era un text creat i llegit per l’escriptora garrotxina Jenni Rodà.

Hi va haver moltes altres d’activitats. L’associació LGBTI va fer el recital Poesia en estat lliure; l’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol i l’Agrupació Sardanista Olot van organitzar una ballada de sardanes; Òmnium Garrotxa i Ü del Bac amb el suport de Rap & Rap van dur a terme Impro-versa, una conversa creativa entre el rap i la glosa; l’espectacle L’Odissea a la biblioteca, etc. Ànima, doncs, per al Firal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS