Art

Artista i galerista es fonen en una mostra

La hibridació entre la categoria d’artista i la de galerista és prou corrent. Molts artistes han acabat com a galeristes. Fins hi tot hi ha la triple combinació de ser artista, galerista i col·leccionista. Molt d’això hi ha a l’ànima del galerista xilè Víctor Saavedra, que per posar distància des del seu Mister Hyde artístic signa com a Silva, el cognom de la mare, les obres que presenta a l’espai del carrer Enrique Granados de Barcelona fins el dia 26.

Sota el títol de Lluny, a prop/ fora, dins / Paisatge, pintura, pres de l’encapçalament del text que Vicenç Altaió ha fet pel catàleg, Silva fa un altre joc de dobles personalitats tot presentant díptics que expressen les seves dues cares com a artista: la del fotògraf i la del pintor.

Silva fa petits paisatges pintats, de naturalesa abstracta, però d’essència evocadora de realitats. El seu referent mític és Curicó, el poble de la seva infància. Sobretot els seus entorns naturals que s’expressen en traços i taques de color que parlen d’enyor, melancolia, alegria passada i el fugaç pas del temps. Mirada d’home madur als seus records d’infància. La seva tècnica és pintar quadres de petit format tot imaginant el seu pas a una escala més gran. Aquesta fase de l’obra és fotogràfica doncs del petit llenç es fa una fotografia ampliada que dona una altre dimensió a l’original.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia