Música

Proesa ‘country’

Kacey Musgraves, una cantant de Texas, regna en els premis Grammy, amb distincions també a Childish Gambino i Lady Gaga

Cardi B va erigir-se en la primera dona a aconseguir el Grammy a millor àlbum de rap

La cantant de country Kacey Musgraves va regnar diumenge en la 61a edició dels Grammy amb quatre premis, entre els quals el de millor àlbum de l’any (Golden Hour), en una gala històrica, també, per a Childish Gambino, guanyador de quatre altres guardons, i Cardi B, primera dona a aconseguir el Grammy a millor àlbum de rap.

Musgraves, texana de 30 anys, va sorprendre amb la seva victòria en la categoria reina de la vetllada, tot i que aleshores ja havia estat distingida en els camps de millor àlbum de country, millor cançó de country (Space Cowboy) i millor actuació individual de country (Butterflies). Childish Gambino, el pseudònim pel qual es coneix Donald Glover, va ser l’altre gran nom de la jornada amb victòries en les categories de millor gravació, millor cançó, millor actuació de rap i millor vídeos, totes per This is America.

El músic, que no va actuar ni assistir a la gala, va aconseguir que, per primer cop, un tema rap guanyés en el terreny de millor cançó de l’any. Lady Gaga va ser un altre dels noms del dia gràcies a tres gramòfons en les categories de millor actuació pop individual (Joanne), millor actuació pop d’un duo o grup i millor cançó escrita per a un mitjà visual (Shallow).

“Estic molt orgullosa de ser part d’una pel·lícula que aborda els problemes de salut mental. Molts artistes els pateixen. Si els veieu en algú, no li retireu la mirada”, va dir Gaga, que aspira a l’Oscar com a millor actriu per A Star is Born.

En la cerimònia hi van haver actuacions de Shawn Mendes amb Miley Cyrus, Janelle Monáe, Red Hot Chili Peppers i Post Malone; es va fer també un gran homenatge a Dolly Parton; es va recordar Aretha Franklin i va tenir entre les seves protagonistes l’exprimera dama Michelle Obama, acompanyada per Jennifer López, Lady Gaga, Jada Pinkett Smith i Alicia Keys.

Willie Neson, Laurie Anderson, Fantastic Negrito, Brandi Carlile, Punch Brothers, Buddy Guy, Soweto Gospel Choi, Beck i The Wayne Shortet Quartet van ser altres dels guanyadors dels premis Grammy en diferents categories.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia