Cinema

Tots els camins condueixen als Oscar

El director Alfonso Cuarón té aplanat el seu camí als Oscar. Diumenge, a la gala dels premis cinematogràfics britànics Bafta, va ser el gran protagonista. El seu film Roma va rebre quatre guardons, dos d’especialment rellevants: al millor director i a la millor pel·lícula. Cuarón va llançat als Oscar en una carrera de llarg recorregut en la qual ja va obtenir el Lleó d’Or de Venècia.

Produïda per Netflix, plataforma en la qual es pot veure actualment el film, va estar a punt de no ser estrenada als cinemes potser pel vell prejudici que les pel·lícules en blanc i negre no són prou comercial. Però tot i no ser en color i haver estat rodada en castellà i mixtec amb actors majoritàriament no professionals, la contundència d’una obra en què sembla que np passa res i tot hi passa es va imposar.

Al Royal Albert Hall de Londres, diumenge a la nit també hi va haver altres premiats, sobretot el grec Yorgos Lanthimos, que amb La favorita en va obtenir set, però no de tanta rellevància com els de Cuarón. Tot i així, per aquest film Olivia Colman es va endur el de millor actriu. El film biogràfic Bohemian Rhapsody es va endur el de millor actor per Rami Malek, que interpretava Freddy Mercury al film, i el de millor so. El millor film d’animació va ser per a Spiderman: Un nuevo universo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia