Altres

Residència cultural al Montseny

La Diputació de Barcelona s’ha compromès a posar la masia El Vilar “al servei de la cultura” i convertir-la en una residència que aculli escriptors i creadors d’altres disciplines artístiques, segons va anunciar, divendres passat, el president de l’ens, Marc Castells. La finca estarà “a disposició de la societat i de la cultura del país, en una aposta innovadora i modernitzadora del nostre patrimoni”, hi va afegir Castells.

El Vilar és una antic mas del segle XVII situat al vessant sud del parc natural del Montseny, al terme municipal de Fogars de Montclús (Vallès Oriental), que es considera la residència de vacances dels presidents de la Diputació, però que, els últims anys, havia caigut en desús. Conjuntament amb la conselleria de Cultura, s’ha creat una comissió que n’haurà de d’estipular els usos concrets i els procediments d’accés. Amb tot, la consellera Laura Borràs ja ha avançat que la concurrència serà lliure i es farà a partir de convocatòries públiques.

Marc Castells va assenyalar que l’ens que presideix, la Diputació de Barcelona, fa “un pas més” en l’aposta per “modernitzar” el patrimoni i els equipaments propis i va destacar que la conversió de l’espai “no requereix cap inversió patrimonial”, està en bon estat i “a punt per entrar-hi a treballar”. Ara, només quedarà definir els usos concrets que haurà de tenir la residència d’escriptors i creadors i establir-ne els protocols d’accés. Castells no va voler posar dates a l’entrada en funcionament del nou centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia