Art

La capella de la discòrdia

El Macba presenta un projecte per resoldre el conflicte amb el CAP del Raval per ocupar l’espai

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) va presentar ahir un projecte segons el qual l’ampliació del centre d’atenció primària (CAP) del Raval en un nou edifici al costat de l’actual, el Dispensari Antituberculós de Josep Lluís Sert, permetria mantenir els plans de creixement de la institució artística a la capella de la Misericòrdia. L’estudi ha estat elaborat per una comissió mixta entre el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament. Però ahir mateix, poques hores després que es fes públic, fonts del Departament de Salut van deixar ben clar que no el tindran en consideració perquè és inviable, al seu parer. Cultura i Salut, doncs, tenen una visió oposada d’aquesta disputa.

Si finalment, com sembla, Salut no l’aprova, el Macba es quedarà sense la capella, tal com van avançar els representants del consistori després de la reunió, ahir, del consell general extraordinari del museu, format per les administracions públiques i la Fundació Macba. L’Ajuntament és el propietari d’aquest solar que el 2013 va cedir al museu de la plaça dels Àngels. Però els temps, i les prioritats, ara han canviat.

El Macba ha donat el vistiplau a aquest informe, amb el qual confia, o confiava, resoldre el conflicte. Ja fa setmanes que el Departament de Salut va anunciar que vol el temple en desús per instal·lar-hi el nou equipament sanitari amb l’aval de l’Ajuntament (que no acaba d’adoptar una posició coherent en tot aquest afer).

Segons el gerent del museu, Josep M. Carreter, la proposta podria ser el “desllorigador”. “Dona sortida al que ens diu el sentit comú: tenir el millor per al barri i per a la ciutat, per als interessos del museu i pensem que també per als del CAP”, va manifestar ahir. El Macba recull en el seu pla estratègic el projecte d’ampliació a la capella, amb el qual guanyaria 2.300 m² d’espai expositiu més 1.000 m² per a altres usos. Segons Carreté, el museu té el “compromís econòmic” de Cultura de la Generalitat, que hi aportaria 2,3 milions d’euros, i el del ministeri, que n’hi posaria tres. “Sobre un projecte valorat en vuit milions, en tenim més de cinc i també la disposició de la Fundació Macba d’avançar diners per al mateix projecte”, va dir Carreter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia