Música

Crònica

Música

Els 360 graus de Chenoa

Chenoa aguanta les notes, comprimeix la veu i manté tota l’emoció i l’energia durant el concert

Si alguna cosa té Genís Matabosch, figuerenc en trànsit i president de la Circurs Artes Foundation, és la passió que posa en tot allò que fa, més enllà del negoci, que també, també. Començar una crònica d’un concert a Girona de Chenoa parlant d’en Matabosch pot semblar, si més no, desconcertant. Doncs no, cal aturar-s’hi d’entrada. Perquè el concert de la cantant va representar l’estrena de la darrera iniciativa de Matabosch, el Festival Úniques, que tindrà lloc, i com no podia ser de cap altra manera, dins una estructura molt pensada per al circ, que aquí s’expandeix cap a altres usos, més enllà de rendibilitzar els anys de lloguer, posant la mirada cap a espectacles multidisciplinaris. Estem davant la Cúpula de les Arts, segurament tot un encert.

I així Chenoa va anar al circ? No a un circ en el sentit clàssic; Chenoa va oferir un espectacle de primer ordre, tenint la possibilitat de poder disfrutar de l’artista de molt a prop, en tots els sentits. Un espectacle, doncs, en 360 graus, i no només pel que fa l’angle de visió dels espectadors, sinó per la temperatura de l’ambient. I això és va notar perquè, més enllà de si a un li agrada o no l’artista, es nota que està passant un dels seus millors moments. Amb el treball Soy humana, del qual pren el nom la gira que va començar el 2017, va transmetre tota l’energia i la força que només una artista pot donar des de dalt un escenari. El que queda clar és que, i cançons a banda –després en parlarem–, Chenoa té un estil molt propi, amb una connexió amb el públic, partint d’un guió gens enllaunat –hi ha artistes que diuen el mateix arreu–. A més, l’artista deixa anar algunes perles, que es mouen entre el coach i el monòleg.

Amb un públic majoritàriament femení, i amb la Cúpula plena de gom a gom, l’ambient es va electritzar amb Nada es fácil, Atrévete, Todo irá bien, Nada de nada, Rutinas o Cuando tú vas. Aquestes i la recuperació de Me caes bien, una peça que recupera del 2009, va permetre veure com Chenoa aguanta les notes, comprimeix la veu i manté tota l’emoció i l’energia durant el concert. Un regal per als fans de la cantant, absolutament entregats fins al deliri, i un espectacle molt professional i solvent per als passants. Només caldria millorar la sonoritat de la sala perquè tot fos ja absolutament rodó, com la pista d’un circ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia