Cinema Actualitat

Abans del declivi de l’Imperi Britànic

Mike Newell, director de Quatre bodes i un funeral, va ser a Barcelona fa poc per presentar el seu darrer film al Bcn Film Fest i va oferir una explicació per aquesta “espècie d’obsessió” que té el cinema del seu país amb la II Guerra Mundial: “Va ser la darrera vegada que els britànics vam tenir importància en el món.” El cas és que els dos darrers anys hem vist sèries com The queen i pel·lícules com Dunkerque; La seva millor història o Churchill, que ja abordava la figura del primer ministre britànic que va dirigir el país en els moments més difícils de la seva història recent.

A això fa referència el títol d’aquesta pel·lícula, El instante más oscuro, pel·lícula dirigida per Joe Wright (Orgull i prejudici, Expiació) i ambientada al maig del 1940, quan Winston Churchill (Gary Oldman) es converteix en primer ministre britànic en un moment realment crucial de la II Guerra Mundial: els nazis avancen imparables, conquistant pràcticament la totalitat del continent europeu, França acaba de caure en les seves mans i amenacen amb la invasió Anglaterra. Churchill ha d’explorar la possibilitat d’un tractat de pau amb Alemanya o ser fidel als seus ideals i lluitar per l’alliberament d’Europa.

Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas, Lily James i Stephen Dillane són eficients en els papers secundaris d’una pel·lícula convencional, en la tradició del cinema acadèmic britànic. És el gran treball de Gary Oldman que fa destacar aquesta pel·lícula: més enllà de la imatge que tots coneixem, de la icona del segle XX, l’actor va guanyar el seu primer Oscar amb una interpretació subtil i plena de matisos d’un home que va prendre decisions que van canviar el curs de la història.

El instante más oscuro
Direcció: Joe Wright
Intèrprets: Gary Oldman, Ben Mendelsohn,
Formats: DVD, Blu-ray


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El instante más oscuro

«El instante más oscuro»

Gènere: Bèl·lica
Direcció: Joe Wright.
Intèrprets: Gary Goldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia