Cinema

Icones de Barcelona

Ventura Pons retrata el pintor Ocaña, el músic Gato Pérez i l’actor Pepe Rubianes en el seu nou documental ‘Universal i faraona’

“Han estat persones molt especials i me les he estimat, i l’estimació és molt important”

La Barcelona dels anys setanta és la protagonista de la nova pel·lícula del prolífic Ventura Pons, Universal i faraona, un documental en què torna a parlar de les personalitats de dos personatges que ja ha tractat abans en la seva filmografia –el pintor Ocaña i el músic Gato Pérez– i hi afegeix la d’un altre amic seu també desaparegut, l’actor Pepe Rubianes. El director reconeix: “El Gato i els dos Pepes han estat persones molt especials. A tots tres me’ls he estimat molt, i l’estimació és molt important.”

Universal i faraona està pensada com un mosaic en què Ventura Pons combina material rodat expressament –com les converses sobre Ocaña entre Ignasi Millet (protagonista d’un altre documental de Pons, Ignasi M.) i Jesús Pérez Ocaña Sevilla, germà bessó del pintor– amb d’altres pertanyents al seu arxiu, com ara una conversa sobre Gato Pérez entre Carles Flavià i Sisa o “cinquanta hores de Pepe Rubianes filmant-se a l’Àfrica” –“Quan tingui temps ja en faré alguna cosa”, comenta Pons.

El cineasta justifica el seu retorn a aquestes figures pel fet que “el cinema fixa les coses i val la pena tornar-hi”: “El que intento explicar en aquesta pel·lícula és que la memòria es complementa”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia