Música

festival musical

Salou serà l’epicentre d’un festival internacional de clàssica a la Costa Daurada

La mostra programarà, del 8 de juliol al 15 d’agost, quaranta concerts en onze municipis

Salou obre amb la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya

El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou ha nascut amb l’objectiu de convertir-se en un important esdeveniment de música clàssica al territori. La mostra, que tindrà lloc del 8 de juliol al 15 d’agost, ha programat més de quaranta concerts en diversos espais de la Costa Daurada. Salou serà l’epicentre de l’espai, amb cinc concerts, entre els quals en destaquen dos de gran format, com l’obertura del festival, el 8 de juliol, a la Font Lluminosa, a càrrec de l’Orquestra Filharmònica de Catalunya (Joficat), acompanyada de la prestigiosa violoncel·lista Svetlana Tovstukha, i el concert inclòs en les Nits Daurades, el 13 d’agost, a la plaça de les Comunitats Autònomes, que també protagonitzarà la Joficat. En el festival també hi participen altres municipis, com per exemple Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d’Escornalbou, Valls i Cambrils.

El director del nou festival, Melani Mestre, va destacar la singularitat d’un festival “amb un format únic amb més de deu poblacions implicades” en el qual hi haurà una combinació entre la formació de músics –a través de les classes magistrals– i una exhibició de concerts de petit i gran format. Mestre també va remarcar la varietat estilística d’un programa que inclourà òpera, barroc, sarsuela catalana, piano i grans èxits de la música clàssica.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va assegurar que a Salou i al territori “feia falta un referent de música clàssica a l’estiu en el qual participaran els millors músics del moment”, alhora que va assenyalar: “Estem oberts a acollir festivals de tot tipus de gèneres i amb aquest aconseguim democratitzar la cultura i acostar la música al ciutadà.” Precisament, la regidora de Cultura de Salou, María José Rodríguez, va ressaltar el caràcter “no elitista” d’aquesta mostra: “Estem convençuts que és la millor manera d’arribar a la ciutadania.” Una prova d’això és que els concerts de Salou seran gratuïts i la resta tindran un preu únic d’entrada de 5 euros.

El festival també ha nascut per divulgar els “paratges de gran bellesa” a l’interior i a la costa.

Un aparador amb els millors intèrprets

El festival inclourà concerts simfònics i de música de cambra. Completaran el cartell l’arpista Laia Barberà, l’oboista Marta Vara, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, el Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio o el Classic Jazz Quartet i el Duo Tangozzola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia