La televisió pública del Camp, a punt

El canal TAC12, amb seu a la URV, emetrà per internet i TDT a partir de la Diada

La URV serà la primera universitat que col·laborarà directament amb una televisió pública, amb la cessió dels espais que en seran la seu central –un centre de producció al Campus Catalunya de Tarragona, que es pot dividir en diversos platós– i d'estudiants que així podran fer les classes pràctiques en un mitjà professional. Un equip de quatre persones –encapçalades pel gerent, el periodista tarragoní Xavier Abelló, i supervisades pel consorci Tacoalt, format pels ajuntaments de Tarragona, Valls, Montblanc, Vila-seca, Torredembarra, Salou i Constantí– coordinarà els continguts, que encara s'han d'acabar de definir, si bé la majoria se subcontractaran. El pressupost del primer any, que es cobrirà seguint criteris de població i de nombre d'habitatges, serà de 670.000 euros.

El consorci, a banda, ja va adjudicar la setmana passada la producció dels informatius, que en seran l'eix central, per a un període de dos anys i un import de 708.614 euros, a una unió temporal d'empreses entre Iniciatives de Televisió –la propietària de Canal Reus–, la productora vallenca Pro-crea i la tarragonina Mediaframe Produccions, que haurà de contractar almenys vuit persones més. A banda dels efectius de la central, hi haurà sempre un equip de guàrdia per a Valls i Montblanc. TAC12 emetrà per TDT però també per internet. Cada ajuntament, així, podrà generar la seva pròpia informació i abocar al web els continguts que vulgui, que després podrien acabar de ser aprofitats per a la programació general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.