Comunicació

Televisió

Més cites a la ciutat

TV3 emet avui ‘Cites Barcelona’, la tercera temporada de la sèrie d’èxit, dirigida novament per Pau Freixas, que es podrà veure amb periodicitat setmanal i totalment en català

Personatges nous i algun de conegut entraran a escena, amb un càsting de luxe en què destaquen Laia Costa, Carmen Machi, Carlos Cuevas i David Verdaguer

La sèrie està dirigida per Pau Freixas, David Selvas, Paco Caballero, Patrícia Font i Carles Torrens

Als guionistes sempre els ha agradat sucar pa amb les relacions de parella. La complexitat d’allò que en diem amor, la química que sorgeix entre les persones, l’irresistible plaer que provoca el sexe o, simplement, la voluntat de buscar companyia per combatre la por de la soledat, donen molt de si. A la televisió continua sent un dels motors principals que alimenten la programació, sigui a través dels inacabables serials del migdia o de les millors sèries de ficció. Una de les que han fet més fortuna a TV3 és Cites, la versió catalana de l’anglesa Dates, una sèrie que narrava trobades entre parelles que es coneixien a través d’internet. En aquesta nostrada lliure adaptació, la pluralitat de cites va créixer exponencialment i, arran de l’èxit, se’n van fer dues temporades, amb personatges que repetirien. I, és clar, amb Barcelona, visualment enlluernadora, de teló de fons convertida en un personatge més. Només cal veure com en el seu retorn a la pantalla aquests dos components sumen i, ara, reconvertida en Cites Barcelona, ens regala sis nous episodis que s’estrenaran a partir d’avui en emissió setmanal a TV3 i cada capítol estarà disponible a Prime Video Espanya a partir de demà, 13 de juny.

Un dels principals ingredients és el reguitzell d’artistes amb què se servirà aquest menú d’estiu: un ampli repartiment en què destaquen noms com Belén Cuesta, Ivan Massagué, Laia Costa, Nausicaa Bonnín, Carolina Yuste, Pablo Rivero, Manuela Vellés, Betsy Túrnez, Eduard Buch, Aida Oset, Ricard Sales, Jordi Llovet, Carlos Cuevas, Gonzalo de Castro, Miguel Ángel Muñoz, Aina Clotet, Ajay Kumar, Andrea Álvarez, Pol López, Pep Ambrós, Alejo Sauras, Albert Ausellé, David Verdaguer, Berta Castañé, Berta Bayarri, Joana Vilapuig, Vito Sanz, Antonio Hortelano, Carme Balagué i la participació especial de Dulceida.

Atès que es tracta d’una coproducció a càrrec de Filmax i Citas La Serie, AIE, amb la participació de Prime Video i TV3, Cites Barcelona combina el castellà i el català, encara que l’emissió per TV3 serà la doblada íntegrament al català. Pau Freixas i Èric Navarro són els productors executius creatius, i la sèrie està dirigida per Pau Freixas, David Selvas, Paco Caballero, Patrícia Font i Carles Torrens.

Els sis episodis

El mapa de relacions humanes serà divers i cuit, com sempre, a diferents temperatures. Per a aquesta tercera temporada ja tenim clars els duets que es formaran i us n’oferim una breu sinopsi. El primer episodi comença amb la relació entre la Laura i el Jan: després que els deixin la nit de Cap d’Any, la Laura (Clara Lago) i en Jan (Carlos Cuevas) tenen una cita i passen la nit junts en un hotel. Tot va bé fins que en Jan rep un missatge del seu ex. Per l’altra banda, en Tiago i la Mimi: ell (Pablo Rivero) escapa d’un sopar de Cap d’Any per trobar-se amb la Mimi (Manuela Vellés), la seva cita de Tinder que viu al mateix edifici, però no s’adona que ha oblidat el mòbil i les claus. La segona història gira al voltant d’en Nico i la Diana: ella (Carmen Machi) només ha tingut una cita a la seva vida, i va ser amb el seu difunt marit. En Nico (Gonzalo de Castro) mai no ha tingut una relació estable. La seva cita comença d’allò més bé, però aviat descobreixen que busquen coses molt diferents. Paral·lelament, tenim en Juaqui i la Barbs: tot i la diferència d’edat, en Juanqui (David Verdaguer), de 40 anys, i la Barbs (Berta Castañé), de 18, gaudeixen d’una agradable cita junts. Malgrat això, un inesperat accident els porta a acabar a urgències.

El tercer episodi se centra en l’Abi i en Murall: l’Abi (Belén Cuesta) queda perplexa quan el seu match de Tinder, Murall (Iván Massagué), li assegura que està “atrapat en el temps”, a l’estil de Bill Murray, i que només podrà sortir del bucle si la cita va bé. La Meri i l’Oriol: la cita de la Meri (Joana Vilapuig) amb l’Oriol (Pol Monen) es complica quan apareix el seu ex juntament amb la nova parella. Abans que se n’adoni, la situació s’ha convertit en una conversa a quatre. En el quart tornen velles conegudes, la relació de les quals va marcar un dels punts àlgids de la sèrie, la Paula i la Sofia: la Paula (Laia Costa) i la Sofia (Nausicaa Bonnín) es retroben a Barcelona després de set anys. Tant la ciutat com elles mateixes han canviat, però la seva connexió continua sent tan forta com el primer dia. La Matilda i en Samuel: la Matilda (Carolina Yuste) ha tingut un mal dia, una mala setmana i un mal mes, però la seva sort sembla millorar quan fa match amb en Samuel (Miguel Ángel Muñoz), un noi que sembla el germà maco de Thor.

Pel que fa al cinquè episodi, està protagonitzat per l’Alba i en Josep, en Dani i en Javi: en Dani (Pep Ambrós) està decidit que la seva germana Alba (Andrea Álvarez), una noia amb discapacitat intel·lectual, tingui la primera cita. Ella accepta amb una condició: que ell també en tingui una. Mentre l’Alba coneix en Josep (Pol López), un noi amb autisme, en Dani coneix en Javi (Alejo Sauras), que s’identifica com a arromàntic, algú incapaç d’enamorar-se. Finalment, en el sisè capítol ens trobarem amb la Claudia i l’Imanol: la Claudia (Eva Santolaria) i l’Imanol (Antonio Hortelano) es van conèixer el 1988 i des de llavors no s’havien tornat a veure fins que es van trobar a Tinder. L’Imanol creu que això és cosa del destí. La Claudia pensa que el destí és una invenció per donar sentit a la vida. Les seves diferències i la pressió de les expectatives posades en el seu retrobament faran perillar el conte de fades esperat.

Dues temporades d’èxit
Les dues temporades anteriors de Cites, produïdes per Filmax i estrenades a TV3, van tenir una gran acceptació entre els espectadors, amb una audiència acumulada de més de 3 milions de persones. En concret, de mitjana, l’audiència va ser de 342.000 espectadors, i la quota de pantalla, de l’11,6%. I pel que fa al digital, en total s’han fet 5,5 milions de reproduccions de les dues temporades de Cites. La primera temporada va tenir una mitjana setmanal de 42.800 usuaris únics i 92.700 reproduccions a la carta. I la segona temporada, una mitjana 65.200 usuaris únics i 155.700 reproduccions setmanals a la carta.
Polèmica amb la llengua
Com va passar amb ‘Merlí’, l’anterior sèrie d’èxit que es va castellanitzar en el seu pas a Movistar, el sistema de coproducció i el fitxatge d’actors de la resta de l’Estat fan que a la versió original de ‘Cites Barcelona’ no es parli només en català. Tot just se’n va estrenar el tràiler, es van sentir les primeres crítiques: uns, perquè el doblatge de personatges com ara els de Carmen Machi i Alejo Sauras sona estrany, i d’altres perquè a cada bugada sembla que perdem un llençol en l’àmbit lingüístic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia