Comunicació

Mor el fundador i exdirector d’‘El Periódico’ Antonio Franco

Va dirigir el rotatiu en dues etapes i també va arrencar l’edició d’’El Pais’ a Catalunya

El periodista i fundador d’El Periódico Antonio Franco ha mort aquest dissabte als 74 anys víctima d’un càncer, segons ha informat el mateix rotatiu. Franco en va ser el primer director el 1978 i posteriorment, al 1982, va assumir la direcció adjunta d’’El País’ coincidint amb el llançament de la seva edició a Catalunya. Sis anys més tard, va tornar El Periodico, que va dirigir fins al 2006, quan es va retirar després de patir un infart i el va substituir escriptor i periodista Rafael Nadal. Abans de dirigir aquestes dues capçaleres, Franco va ser director del setmanari El Maresme i entre 1969 i el 1978 va treballar a Diari de Barcelona, d’on en va ser subdirector. També va treballar a Destino i al Papus, entre d’altres.

Durant la seva trajectòria, Franco va rebre diferents guardons com el premi Ortega y Gasset de periodisme (2008), el premi Antonio Asensio (2007), la Creu de Sant Jordi (2006), el premi Ciutat de Barcelona (2004) o el Luca de Tena (2000).

En l’àmbit polític, el 2012 va subscriure un manifest juntament amb altres periodistes, advocats i professors universitaris a favor d’una “Catalunya federalista i d’esquerres”.

La mort d’Antonio Franco ha provocat nombroses reaccions a les xarxes des de l’àmbit de la comunicació i la política. El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat la desaparició del periodista, que va ser un dels redactors del Codi Deontològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia