Comunicació

El Barça denuncia que els seus comptes a Twitter han estat piratejats

El grup OurMine ha dut a terme l’atac per alertar del baix nivell de seguretat dels comptes de l’entitat blaugrana

El club obrirà una investigació de ciberseguretat i revisarà tots els protocols

El FC Barcelona ha denunciat aquest dissabte que els diferents perfils que té a la xarxa social Twitter han estat piratejats i s’hi han publicats missatges “aliens” a l’entitat blaugrana, els quals han estat “denunciats i eliminats”.

Un d’aquests missatges feia referència a la tornada de Neymar al Barça i fins i tot els hackers han publicat un fotomuntatge del brasiler amb la samarreta blaugrana.

Els comptes piratejats són els del primer equip en castellà, català i anglès, a més dels perfils de l’Barça de bàsquet, futbol sala, handbol, hoquei, femení i de la Masia.

L’atac s’ha produït després del partit contra el Getafe i els responsables són el grup OurMine, un atac amb el qual l’esmentat grup ha volgut denunciar el baix nivell de seguretat que té el club per protegir els seus comptes a les xarxes socials.

Així en diferents comptes aparèixer el missatge: “Hola som OurMine, el vostre nivell de seguretat és bo però no el millor. Per millorar la seguretat dels comptes contacteu amb: [email protected]. Per a serveis de seguretat visiteu: ourmine.org” .

El Comitè Olímpic Internacional (COI) i diferents equips de la NFL de futbol americà també han estat víctimes aquest mateix dissabte de l’atac del mateix grup.

A través d’una sèrie de missatges a la mateixa xarxa social, el Barça ha informat del que ha passat i ha revelat que les publicacions “s’han fet a través d’una eina de tercers, destinada a l’analítica de dades”.

“El FC Barcelona portarà a terme una investigació de ciberseguretat i revisarà tots els protocols i vinculacions amb eines de tercers, per evitar aquestes incidències i garantir el millor servei als seus socis i aficionats”, assegura l’entitat. El club blaugrana lamenta “les molèsties i els malentesos “que la situació ha pogut originar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia