Comunicació

Una infecció de música i contes

La Marató de TV3 va acompanyada d’un disc i d’un llibre, amb cançons i relats de diversos autors

El dia 3 de desembre, El Punt Avui vendrà el disc de La Marató per 10 euros

Des de fa anys, ja és tradició que cada edició de La Marató de TV3 vagi acompanyada d’un disc i d’un llibre; aquest any –en què el programa solidari arriba a la seva 26a edició i se celebrarà el 17 de desembre– no és cap excepció. Diumenge 3 de desembre, al preu de deu euros, El Punt Avui i altres diaris vendran el disc de La Marató –dedicada en aquest cas a un grup de malalties infeccioses –, que arriba a la seva tretzena edició. Mentrestant, ja es pot comprar a les llibreries El llibre de La Marató.

El director d’El disc de La Marató ha estat Àngel Lacalle, per a qui “quan les coses estan fotudes, sempre ens queda la música”. “Amb aquest disc hem volgut fer una recepta de dinou cançons; sempre busquem que tothom hi tingui la seva”, afegeix. Lacalle destaca que, en aquesta ocasió, “per primera vegada totes les cançons són oldies que s’han adaptat per primer cop al català”.

En la presentació del disc –que va tenir lloc ahir–, Xavi de la Iglesia i Vassil Lambrinov, de Blaumut, van assegurar que el fet d’haver participat en aquest disc era per a ells “un honor i un privilegi”. El grup interpreta Mil nits en vetlla, una versió de Night in White Satin de The Moody Blues: “L’hem portat al nostre terreny. L’original és una cançó d’amor, i li hem volgut donar un to de suport.” En el disc també hi han participat, entre d’altres, Pastora Soler, David DeMaría, Love of Lesbian, Búhos, Ryan Paris –que interpreta la seva mítica Dolce vita–, Lucrecia, Llorenç Santamaria, Clara Peya i Xarim Aresté.

En paraules del director de TV3, Vicent Sanchis, “els reculls de contes poden ser una capsa de sorpreses, i els encàrrecs també. En el cas d’El llibre de La Marató hi ha alguns contes que t’arriben al cor i alguns altres que et sorprenen per la seva audàcia. Alguns es relacionen amb el tema de les malalties infeccioses i uns altres són com una petita infecció”.

Una de les autores que ha participat en el llibre és Sílvia Soler, per a qui La Marató “s’ha convertit en una tradició nadalenca més. A casa muntem l’arbre de Nadal el dia de La Marató, així que estic molt contenta de participar en aquest llibre per segona vegada amb companys que són conegudíssims i la majoria d’ells, amics”. Un d’ells és Víctor Amela, que destaca –no sense ironia–: “Faig poques coses de franc.”

La resta de contes que integren el volum són de Marc Artigau i Queralt, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena García Melero, Pilar Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos i Albert Villaró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia