Comunicació

HBO

sèrie documental

Una mirada esbiaixada

La minisèrie documental ‘Allen v. Farrow’ relata les acusacions al director des del punt de vista de l’actriu

“Encara que creguis que en saps molt, només és la punta de l’iceberg”, diu Dylan Farrow en la minisèrie de quatre episodis Allen v. Farrow , que estrena dilluns que ve la plataforma HBO. Els seus pares, Woody Allen i Mia Farrow, mantenen una llarga guerra, que dura ja més de dues dècades, amb dos grans punts de col·lisió: el cineasta es va embolicar el 1993 amb la filla adoptiva de Mia, Soon-Yi, i Allen va ser acusat per l’actriu d’abusar de la filla adoptiva de tots dos, Dylan.

Allen v. Farrow només es pot entendre com un episodi més del llarg enfrontament judicial, mediàtic i personal entre les dues parts. En les pàgines d’aquesta mateixa secció vam publicar al maig extractes de l’autobiografia de Woody Allen A propòsit de no res, amb la seva versió. La sèrie en constitueix un bon complement, si es volen conèixer les versions de les dues parts. No és una autobiografia, però només recull un punt de vista i és, per tant, molt esbiaixada: Dylan i Mia Farrow en són les principals testimonis, i la majoria de veus que apareixen al film les defensen. Sembla pensada per posar en qüestió les dues sentències que han declarat innocent Woody Allen.

Allen v. Farrow ha estat creada i dirigida per dos referents de l’onada de denúncies d’abusos i violacions a Hollywood i els EUA: Kirby Dick, director del documental The hunting ground, i Amy Ziering, que n’és la productora i directora de Contra el silencio (On the Record). Tant si és culpable com no, Allen està clarament assenyalat per aquesta minisèrie, i ha estat literalment expulsat de la indústria audiovisual nord-americana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia