Comunicació

mitjans de comunicació

reconeixement

Els periodistes premien la tasca del cap de premsa de la CUP i ‘renyen' el PDC

El Col·legi de Periodistes entrega la Mosca Grossa i la Mosca Borda, a més de reconèixer els cineastes Isaki Lacuesta i Isa Campo i el periodista Julià Castelló

Els periodistes gironins reproven i reconeixen, un cop l'any, personalitats i institucions relacionades amb la comunicació i la pràctica del periodisme en un acte social en el transcurs del qual es fan entrega de les Mosques de la Informació. Organitzades per la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes , la festa d'enguany es va celebrar ahir al vespre a la Casa Solterra i va servir també per homenatjar el periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, que va morir fa dos mesos, i va ser fundador del Col·legi de Periodistes de Catalunya. També es van atorgar dues mosques de reconeixement: la de Sant Narcís als cineastes gironins Isaki Lacuesta i Isa Campo per la projecció internacional de les seves produccions i la Mosca del Col·legi al periodista Julià Castelló. Els premiats van rebre una escultura de l'artista Roser Bover i que és una al·legoria sobre els diaris i la paraula. El president del Col·legi a Girona, Joan Ventura, en el seu discurs va reivindicar la funció del periodisme: “Algú ha de fer les preguntes incòmodes, algú ha de gratar entre les veritats oficials.”

El responsable de premsa de la CUP de Girona, Biel Montserrat, va rebre la Mosca Grossa, que es concedeix a la persona o entitat que, amb la seva accessibilitat, hagi facilitat més la tasca dels periodistes. Biel Montserrat va rebre el 44% dels vots del centenar de periodistes que van votar, un percentatge molt ajustat amb la segona finalista, Eva Palau, cap de premsa de l'Ajuntament de Blanes, amb el 43% del suport. D'Eva Palau se'n va destacar “l'eficiència i bon tracte”. Jaume Figueras, responsable de premsa de l'Ajuntament de Calonge, va rebre un 13% dels vots. Havia estat seleccionat per la seva “disponibilitat, qualitat i bones idees”.

L'altra cara de la moneda, la Mosca Borda, se la va endur, amb un 43% dels vots, l'agrupació local del Partit Demòcrata Català per la “nefasta gestió del relleu a l'alcaldia de Girona”. A més distància, el departament de premsa de l'Ajuntament de Figueres, amb un 31% dels vots, “per la incapacitat per entendre i atendre els mitjans”. Premsa del departament de Salut, per la seva “lentitud, opacitat i manca de col·laboració” va rebre el 17% dels vots i l'equip de govern de Salt per la seva “política comunicativa erràtica”, el 9%.

LA FRASE

Algú ha de fer les preguntes incòmodes, algú ha de gratar entre les veritats oficials
Joan Ventura
president del col·legi de periodistes a Girona

LA XIFRA

44
és el percentatge de vots
del guanyador de la Mosca Grossa, Biel de Montserrat, responsable de premsa de la CUP de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia