Canals

L'AVUI celebra trenta-cinc anys en la millor companyia

L'Avui compleix avui trenta-cinc anys de vida. I ho fa gràcies a la confiança que al llarg d'aquests anys hi han dipositat els seus lectors, però també els seus anunciants i treballadors, que des del primer dia van creure que un diari fet i pensat en català tenia camí per córrer. El diari que teniu avui a les mans és el fruit d'aquests trenta-cinc anys de vida, als quals hem arribat amb bona salut però no sense dificultats. Hi hem arribat també amb il·lusió, i amb el convenciment que ens queda molt camí per córrer en un país que no només no viu en plena normalitat sinó que alguns fets extraordinaris, com ho és per exemple la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, encara faran necessaris durant molts anys operadors de comunicació que interpretin la realitat d'aquest país en clau nacional, que vagi molt més enllà d'una simple traducció de continguts.

L'Avui arriba als seus trenta-cinc anys i ho ha volgut fer dedicant aquest especial –que comparteix amb El Punt– als escriptors catalans que, d'una manera o altra, han estat transcendents per aquest país. L'Avui naixia el 23 d'abril del 1976, i El Punt ho feia tres anys després, el 23 de febrer del 1979. Tots dos ho feien amb la voluntat de parlar d'aquest país i de fer-lo créixer amb llibertat, i traslladant als seus lectors la realitat d'un territori i d'una gent que es mou i que té iniciativa. En aquest marc, tots dos rotatius han dedicat sempre una gran atenció a l'àmbit de la cultura, i en especial als seus escriptors. Per això, el repàs als autors d'aquest país que es recullen en aquest especial no deixa de ser també un repàs a la nostra història, la de l'Avui i la d'El Punt, però també la de cadascun de nosaltres. Hem escollit 175 obres que han estat presents en les nostres vides al llarg dels darrers 35 anys, però n'hi podríem haver inclòs molts més, perquè aquest és un país viu, vital i amb gent que confia en la nostra llengua i en el nostre tarannà.

I és també en aquest marc, en el d'un país que creu en la seva llengua i que fa xarxa per defensar-la, que l'Avui celebra el seu aniversari formant part del grup de comunicació en català més gran i sòlid dels Països Catalans. Des de fa un any i mig, l'Avui i El Punt sumen els seus esforços i treballen per oferir als seus lectors, vinguin d'on vinguin, el millor de tots dos productes. I és per això que compartim continguts i que cada cop més els nostres lectors disposen de la millor informació nacional i d'una informació local seriosa i contrastada, perquè aquest és un grup amb gran capil·laritat al territori. L'Avui i El Punt sumen un total de 299.000 lectors, als quals hauríem d'afegir els que fan confiança a d'altres productes del grup, com El 9, Presència, Sortim o Cultura.

A tots, moltes gràcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.