Canals

Cuinar i fer vida social

Les cuines diàfanes en espais oberts que comuniquen amb el menjador o la sala d’estar afavoreixen la interacció entre els membres de la família o els convidats

Els materials naturals i sostenibles guanyen terreny a la cuina. S’opta per utilitzar fustes naturals com el roure o el bambú per aportar calidesa a l’espai

A l’hora de projectar i decorar una cuina, cada vegada més, es busca crear espais diàfans i oberts que combinin la funcionalitat culinària amb la comoditat del menjador. L’ús de materials nous, més naturals i sostenibles, s’ha convertit en una prioritat per a aquells que desitgen un ambient càlid per treballar i menjar.

Una de les principals tendències d’aquest 2023 és la creació d’espais diàfans a la cuina. Això implica eliminar les parets i optar per una distribució oberta que integri la cuina amb el menjador o la sala d’estar. Aquesta tendència fomenta la interacció i la comunicació entre els membres de la família o els convidats mentre es prepara el menjar. Les illes de cuina són una excel·lent opció per delimitar l’espai de treball i alhora connectar-se amb la resta de l’àrea de menjador.

Naturals i sostenibles

Els materials naturals i sostenibles també guanyen terreny a la cuina. S’opta per utilitzar fustes naturals com el roure o el bambú per aportar calidesa i una sensació acollidora a l’espai. A més, els materials sostenibles com el bambú, els complements de vímet o els revestiments de ceràmica reciclada són avui els preferits per als mobles i els taulells de cuina. Aquesta elecció de materials promou una filosofia més ecològica i respectuosa amb el medi ambient, que també es vol transmetre en un dels espais més importants de la casa com és la cuina.

Il·luminació càlida

Una il·luminació adequada és determinant per crear un ambient càlid i agradable a la cuina. En aquest sentit, els interioristes opten per la combinació de llums ambientals, llums led sota els mobles i grans finestrals per aprofitar al màxim la llum natural. Aquesta combinació permet crear una atmosfera relaxant i acollidora per treballar i menjar-hi. Els focus direccionals o els llums penjants sobre l’illa de cuina també són populars per fer ressaltar zones específiques i afegir un toc modern i estèticament agradable.

Pel que fa al mobiliari, s’opta per materials nobles, duradors, resistents i de qualitat per garantir una cuina funcional i elegant. La fusta és un material popular, especialment en acabats com el roure, la noguera o el faig.

Pel que fa als colors més usats, destaquen els neutres amb tons com per exemple el blanc, el gris i el beix, que aporten una sensació d’amplitud i elegància. S’observa una inclinació cap als colors més intensos i atrevits.

Aixetes minimalistes

A mesura que el disseny i la funcionalitat evolucionen, la pica i les aixetes tenen un paper clau en l’aspecte general i l’ús pràctic de la cuina. L’estil minimalista continua sent una tendència dominant. Les línies netes i elegants, amb formes simples i sense ornaments excessius, ofereixen un aspecte contemporani i sofisticat. Els acabats de crom i acer inoxidable són populars per aconseguir aquest estil minimalista, donant un aspecte brillant i durador als accessoris de la cuina. Una de les principals tendències és l’ús d’acabats de color negre. Aquesta opció moderna i versàtil aporta un toc de luxe i elegància a la cuina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia