Canals

Barcelona

BARCELONÈS

Barcelona a l’abast de la mà

Contemplar la capital del país des d’algun dels seus miradors és una manera ben diferent de conèixer-la

Barcelona ofereix diversos miradors des dels quals gaudir de panoràmiques espectaculars de la ciutat. En algun cas, es tracta de plataformes que s’han convertit en autèntics símbols de Barcelona, com ara la Torre de Collserola o el Mirador de Colom. En el cas de la construcció dissenyada per l’arquitecte Norman Foster, la torre ens permet disposar d’una vista excel·lent que va molt més enllà de la ciutat i arriba fins a 70 quilòmetres de distància. En el cas del monument a Colom, les distàncies són molt més limitades, però si ens enfilem al capdamunt del monument podrem contemplar el barri gòtic, la Rambla i també el port olímpic. Des del mirador de l’Alcalde podem gaudir d’una panoràmica de 180 graus sobre el port i la ciutat i, d’aquesta manera, intentar identificar els edificis més coneguts de Barcelona, talment com si la ciutat es tractés d’una immensa maqueta als nostres peus. Aquest mirador, dedicat a l’alcalde Josep Maria Porcioles, està estructurat en un seguit de terrasses que formen un atractiu conjunt de jardins i fonts ornamentals. En l’indret també podem trobar algunes escultures notables, com ara l’Homenatge a Barcelona de l’escultor Josep Maria Subirachs i la popular Sardana, obra de Josep Cañas. Si pugem al telefèric de Montjuïc podem seguir gaudint de les vistes panoràmiques de la trama urbana durant uns minuts més.

La ciutat també disposa d’alguns miradors naturals, com ara el Tibidabo, la muntanya més emblemàtica. Al costat de la zona portuària, s’aixeca la muntanya de Montjuïc. A tot això cal afegir-hi els turons que s’alcen entre el mar i Collserola, com ara el de la Rovira. A banda de les vistes, en aquest darrer espai podrem conèixer com era la Barcelona de la guerra, contemplar la bateria antiaèria del turó de la Rovira i, al mateix temps, entendre el paper del barraquisme a la ciutat. En conjunt, tots aquests miradors ens permeten conèixer molt millor Barcelona i, al mateix temps, completar unes vastes panoràmiques d’una ciutat immensa que, des del capdamunt, es fa molt més abastable.

Cliqueu aquí per a més informació.

Un castell històric

Des del telefèric de Montjuïc es pot gaudir d’una altra visió panoràmica de la ciutat i, al mateix temps, arribar d’una manera senzilla a la muntanya amb més història de Barcelona. Si ens arribem al castell, ens resultarà molt més fàcil entendre el paper que va tenir aquesta fortificació en el control de la ciutat, des dels bombardejos fins a la repressió política i social que va exercir-se en el passat des d’aquest recinte històric.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia