Cinema

La red social

El naixement de Facebook

Després de moure's tota la seva carrera per terrenys afins al gènere fantàstic, David Fincher sorprèn ara en fer-se càrrec d'un projecte que, a priori, podia resultar una mica espès: la biografia de Mark Zuckerberg, el creador de Facebook.

L'elecció de Fincher no sorprèn tant si un recorda la vocació periodística que recorria Zodiac, una pel·lícula sobre els crims reals d'un psicòpata però narrada amb el to de reportatge propi de Tots els homes del President. I una altra garantia per al rigor de La red social és el fet que el guió estigui signat per Aaron Sorkin, el creador de la influent sèrie política El ala oeste de la Casa Blanca.

Fincher i Sorkin exploren la invenció de Facebook –un dels fenòmens socials més revolucionaris dels últims temps– a través de les perspectives enfrontades dels diferents protagonistes de la història; el contrast entre els seus punts de vista és l'element que enriqueix la trama.

Basant-se en el llibre de Ben Mazrich Multimilionaris per accident, Sorkin va escriure un guió en què el rerefons cibernètic és el detonant per parlar de l'ascensió social, la iniciativa, l'amistat, la lleialtat i la rivalitat, des d'un punt de vista crític que ha incomodat notablement el mateix Zuckerberg, que és presentat com un jove emprenedor que, d'un dia per l'altre, va passar de pirata informàtic a director executiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La red social

«La red social»

Gènere: Drama
Direcció: David Fincher.
Intèrprets: Jesse Eisenberg.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a