Necrològiques

Tomàs Grau i Brunet

Mestre i director d'escola i medalla d'or de la Creu Roja

Tomàs Grau i Brunet, exdirector de l'escola Els Àngels de Tarragona i medalla d'or de la Creu Roja, va morir dimarts als 77 anys a Tarragona. Nascut el 1935 als Garidells (Alt Camp), Tomàs Grau era una persona molt coneguda a la societat tarragonina. Va estudiar magisteri a la ciutat de Tarragona i, un cop llicenciat, va exercir de mestre en diversos municipis de les Terres de l'Ebre, sobretot a l'Ampolla, on va conèixer la seva dona, també mestra d'escola. Va ser a l'Ampolla on ahir a la tarda es va oficiar la missa funeral a l'església de Sant Joan Baptista. Posteriorment, Tomàs Grau va dirigir durant uns quants anys l'escola Els Àngels de Tarragona, ciutat en la qual residia.

Grau Brunet també va ser un home estretament vinculat a la Creu Roja, on va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat. Va ser una peça clau en la defensa d'aquesta entitat i en la lluita per la continuïtat de la institució en els seus moments més difícils. La seva tasca a la Creu Roja no es va limitar a la delegació tarragonina, sinó que va estendre la seva dedicació a la Creu Roja catalana i espanyola. De fet, Tomàs Grau ha estat mereixedor de la medalla d'or de la Creu Roja i també ha rebut el diploma de Serveis Distingits a la Ciutat de Tarragona. Grau també era membre de la Germandat del Monestir de Poblet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.