Necrològiques

SOCIETAT

Mor Quim Vencells, ex regidor de Palafrugell i president de l’Associació Gironina d’Agorafòbics

Tenia 70 anys i durant molts anys va ser tractant de bestiar al Baix Empordà

L’empresari ramader Joquim Vencells i Serra, que va ser regidor del PSC a l’Ajuntament de Palafrugell des del 2007 fins al 2019, ha mort als 70 anys, segons ha confirmat el consistori. La cerimònia de comiat tindrà lloc demà a les 5 de la tarda a l’església de Sant Martí de Palafrugell.

Vencells es va graduar en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser regidor d’Esports i vocal de la Junta de Govern Local durant els mandats de Juli Fernández Iruela. El 2017 també va assumir l’àrea de mitjans de comunicació. Va mantenir-se en el negoci familiar de la ramaderia i va ser representant de l’Associació de Carnissers i Tractants de Bestiar del Baix Empordà. Es va jubilar el 2020.

Va ser un dels impulsors del moviment per al reconeixement de l’agorafòbia, una malaltia minoritària que va descobrir que tenia als anys vuitanta i que consisteix en tenir por als espais oberts, als llocs tancats, als concorreguts, als mitjans de transport o simplement a sortir de casa.

Va ser president de l’Associació Gironina d’Agorafòbics. L’entitat va néixer fa una trentena d’anys quan el mateix Vencells i dos companys que tenien la mateixa malaltia van seguir l’exemple de l’associació barcelonina Camins Oberts, que va desaparèixer. L’associació gironina és ara la més antiga de l’Estat espanyol. El 2022 va celebrar amb ell al capdavant el seu 25è aniversari, En una entrevista a El Punt Avui, Vencells admetia que aquesta és una malaltia que li havia pres durant molts anys la llibertat: “Vaig estar deu anys vivint amb por i veient la vida en blanc i negre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia