Necrològiques

MÚSICA

Mor el director d’orquestra Andrew Davis, que va conduir els funerals de Lady Di i Teresa de Calcuta

Era el director emèrit de la gran Orquestra Simfònica de la BB

Un dels directors d’orquestra més reconeguts del món, l’anglès Andrew Davis (Ashridge, 1944), va morir dissabte als 80 anys a Chicago, ciutat on s’havia convertit en el director principal de l’Òpera Lírica. També havia estat director en cap de l’Orquestra Simfònica de Melbourne, director emèrit de l’Orquestra Simfònica de la BBC, una de les més rellevants d’Europa, i de l’Orquestra Simfònica de Toronto.

Gràcies a la seva popularitat va ser l’escollit per dirigir les parts musicals dels funerals de la Princesa de Gal·les Diana i de la Mare Teresa de Cultura. Es va formar al seu país, a la Royal Academy of Music i al King’s College de Cambridge i més tard va estudiar direcció d’orquestra a Roma. El 1992 va ser nomenat Comandant de l’Ordre de l’Imperi Britànic i el 2002 va dirigir al Palau de Buckingham una de les parts musicals de les celebracions del jubileu de la reina Isabel II.

Va enregistrar algunes de les seves òperes preferides, com La màscara d’orfeu i L’anell del nibelung, tot i que la seva discografia inclou obres dels grans mestres de tots els temps: Brahms, Haendel, Holst, Liszt, Chopin i Rakhmàninov entre d’altres. Era considerat un dels pocs especialistes en la música simfònica britànica, especialment de Michael Tippett, Frederick Delius i Edward Elgar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia