Necrològiques

SOCIETAT

Dol a Teià per la mort de l’activista i històric alcalde Martí Creus

El 2001 va rebre la màxima distinció honorífica de la vila, el Tei de Plata

El que va ser alcalde de Teià Martí Creus Pujadas (1979-1987) va morir ahir, segons ha confirmat l’Ajuntament de la vila, que ha declarat tres dies de dol oficial. Fins demà les banderes del consistori onejaran a mig pal. L’antic batlle va rebre el 2001 la màxima distinció honorífica de la vila, el Tei de Plata. El guardó va reconèixer la seva implicació en el teixit social i la seva contribució al progrés del municipi. Va ser membre de diferents juntes directives dels clubs del municipi i president de La Palma, l’Agrupació Esportiva Teià i entitats de petanca i de futbol 5.

Va ser popular també perquè va impulsar les dues campanyes de subscripció popular que van fer possible la construcció de la pista de bàsquet de davant de La Palma, el 1962, i la pavimentació del passeig de la Riera, el 1976.

Creus va ser alcalde del primer ajuntament democràtic després de la dictadura franquista. El 1979 va encapçalar la llista del Grup Unitat Independent (GUI), que va obtenir sis representants. Quatre anys més tard, el GUI va ser l’única candidatura que es va presentar a les eleccions municipals, de manera que va obtenir els 11 regidors que llavors tenia el ple amb un suport del 92,6% dels vots emesos

Durant la seva etapa a l’alcaldia es va construir la piscina municipal de Sant Berger. Un cop obtinguda la titularitat de La Unió de mans de l’Estat, va aconseguir el finançament d’una entitat bancària que havia de permetre, inicialment, destinar-ne la planta baixa al Casal de la Gent Gran i el pis de dalt a usos culturals. També va dedicar molts esforços a la posada en marxa i la millora de l’Escola El Cim i del servei de proveïment d’aigua potable en un municipi que va passar de 2.168 habitants el 1979 a més de 3.000 el 1987.

Joan Botey, que va ser regidor de Cultura durant aquells mandats, l’ha recordat en un comunicat de l’Ajuntament com una persona tenaç que deixava treballar i donava màniga ampla als membres del seu equip. Botey ha posat com a exemple l’encàrrec per al disseny i adquisició dels Gegants de Teià –en Pere Noguera i l’Elionor–, l’any 1985, i la publicació del primer número del Butlletí d’informació municipal, el 1983.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia