Necrològiques

música

Tito Zornoza, músic i fundador del grup eivissenc Los Diana

La banda va tenir un gran èxit a Eivissa i els integrants es van convertir en els ídols de la joventut d’una època

Luis Tito Zornoza, història de la música d’Eivissa, va morir el passat dijous als 71 anys a Palma, on l’havien operat d’un càncer de coll, que es va complicar amb una pneumònia.

Zornoza era un dels músics més coneguts i més estimats de l’escena musical de l’illa, com a cantant d’un dels grups que van introduir el pop i el rock a la zona, Los Diana, que va formar amb Pepe Gamba, Juanito Platé i Juanito Torres Bessó, quan només eren uns adolescents de 14 anys. La banda va tenir un gran èxit a Eivissa i es van convertir en els ídols de tota la joventut d’una època. En el seu repertori figuraven desenes de versions de grups del moment, però el 1968, amb només 16 anys, van publicar el seu primer disc, amb la primera cançó gravada en català, Sa fauç, a més d’Aquella, Minifalda i De paper. Van gravar un altre disc el 1972, amb una versió del Release me d’Elvis Presley, abans de separar-se, un any després.

Després d’aquella època, Tito Zornoza va tocar i cantar en diversos grups, com ara Los Nuevos Bohemios i l’Orquestra des Pla de Vila, encara que les noves generacions el recorden, sobretot, per Ressonadors, en què va fer una interpretació inoblidable de Bona nit, blanca roseta tirada al jazz i al swing.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia