Necrològiques

SOCIETAT

Mor Josep Maria Compte, propietari de Can Maricanes de Vilajuïga

Tenia 60 anys i regentava amb la seva família el conegut restaurant obert pel seu pare

Josep Maria Compte Viñas, propietari del conegut restaurant Can Maricanes de Vilajuïga, va morir dimarts als 60 anys. Ell i la seva família s’havien fet càrrec de l’històric establiment que havien oberts els seus pares als anys setanta. El pare era Ricard Compte, que va morir el 2018 i que havia estat alcalde del poble vuit anys (1971-1979). És un dels personatges més rellevants del segle XX a la vila ja que va inaugurar l’escola i va asfaltar els carrers del poble.

Els pares d’en Josep Maria, que també es dedicaven a la pagesia, van obrir el restaurant a la carretera que anava de Figueres a Roses en ple boom del turisme. Fa nou anys l’establiment va reobrir en l’antiga casa pairal de la família.

“En Josep Maria era molt treballador i com al seu pare li agradava molt parlar molta estona amb tots els clients. No és la primera pèrdua que tenim a la família aquests últims anys i això ens ha afectat moltíssim”, recorda la seva neboda, Francina Compte, que és una de les que ara porta el dia a dia del restaurant juntament amb la Mercè, la Simone, la Míriam i en Ricard.

L’origen del curiós nom del restaurant ve d’una festa major del poble i la petició d’un emigrant que venia d’Amèrica que va sol·licitar repetidament a l’orquestra que toqués cançons “americanes”. I, és clar, se li va quedar el sobrenom de “maricanes” per sempre més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia