Necrològiques

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Joan Sala i Toni Ferrer, dos guixolencs destacats més que marxen

L’exregidor i l’exdirector de l’escola d’adults van morir dissabte

Les notícies de les defuncions aquest cap de setmana de l’exregidor Joan Sala Vilanova (64 anys), actualment president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya a Girona, i de Toni Ferrer Vicens (65 anys), exdirector del Centre de Formació d’Adults, han tancat una setmana que acaba sent de triple dol a Sant Feliu de Guíxols després que dijous també hagués mort Enric Sala, als 77, estimat com a patró de l’escola Cor de Maria-Sant Josep i per la seva forta implicació amb Càritas des que s’havia jubilat.

Joan Sala, que va morir dissabte, havia estat regidor amb CiU, en el mandat 2003-2007, quan va mirar de traslladar la seva visió com a expert en trànsit per millorar la seguretat en els sentits de carrers o els semàfors sincronitzats de la carretera de Palamós, per evitar que els vehicles agafessin massa velocitat. Però abans també havia militat a Esquerra i va ser candidat, en anys de lluita contra l’abocador de Solius, aquests dies tancat. Mai va abandonar l’activisme polític, independentista, i en els darrers temps havia donat suport a MES. La cerimònia de comiat està prevista per aquest migdia (12 h) al tanatori.

Pel que fa a Ferrer, la seva trajectòria a l’escola d’adults, des del 1983, i que va dirigir fins que s’havia jubilat fa pocs mesos, li va fer merèixer el respecte transversal de molts veïns. Però també la seva implicació cultural, en els camps de la música, del teatre o del cinema –com a bon fill del matrimoni de Toni Ferrer Gallego, fundador del Cineclub i desaparegut el 2020, i Anna Vicens Feliu, un altre referent. En el cas de Ferrer, per voluntat seva, no hi haurà cerimònia de comiat immediata, però preparen un acte públic d’homenatge més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia