Necrològiques

Juanjo García Cañadas

Exregidor del PSC a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (2007-2015)

L’exregidor pel PSC a Sant Feliu Juanjo García va morir ahir als 65 anys a l’hospital de Palamós, on havia ingressat feia uns dies per diverses complicacions de salut agreujades per la covid-19. Va formar part del ple municipal durant dos mandats (2007-2015), on va debutar en àrees de govern amb l’àrea de Recursos Humans, que coneixia per la seva trajectòria sindicalista a la UGT, i també va portar la Policia Municipal i les competències de Promoció Econòmica i Turisme en la seva darrera etapa (2011-15), quan reactivar campanyes gastronòmiques (el Peix Blau Ganxó, el Temps d’Uriços i les Ganxotapes), i l’aposta com a destinació nàutica, esportiva i activa.

Es va retirar de la política al 2015, quan va plegar del PSC enmig de la diàspora de catalanistes gironins, per bé que en el seu cas van ser més discrepàncies locals. Volia aspirar a cap de llista, en veure que Pere Albó havia marxat cap al Moviment d’Esquerres, però es va trobar que la direcció volia fer net dels quatre anys de pacte amb CiU i sense opcions. “Obliguen un vell rocker d’aquesta formació socialista, com jo, a deixar de tocar, perquè, malauradament, en aquest moment no hi ha prou harmonia; no sé si desafino jo o si ho fa la resta, però el cas és que jo no vull ser partícip que al final de l’actuació llencin tomàquets; i no a mi, sinó al PSC”, va escriure en el seu bloc a internet.

Prejubilat més o menys en paral·lel de la feina a Port de Barcelona, que l’havia conduït cap al món sindical i l’especialització en dret laboral i la negociació de convenis col·lectius en l’àmbit portuari, no havia renunciat a seguir l’actualitat i expressar les seves opinions a través de les xarxes socials, sovint crítiques a escala local –on es va desmarcar del projecte de Museu Thyssen en trobar-lo una “hipoteca” per al municipi– o fins i tot, fa pocs dies, de Pedro Sánchez. D’altres també trobarem a faltar el repàs al menú diari a Ca la Glòria, les receptes que cuinaven amb la seva vídua i divulgava a Facebook, per amanir reflexions i arguments.

La cerimònia de comiat serà demà, dia 21, a les 10 del matí, al tanatori de Sant Feliu de Guíxols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia