Necrològiques

A reveure, pare Manel; a reveure, pare de tots

Dijous la notícia colpejava les xarxes socials: ens acabava de deixar el capellà Manel Pousa. L’estimat Pare Manel va ingressar al Vall d’Hebron per uns dolors, se li va detectar que tenia el coronavirus i al dia següent va morir d’una embòlia. La causa no importa, el que val és que ja no hi és. Tenia 75 anys. Havia nascut a Granada i de petit va arribar a Barcelona. A partir del 1975, en què va ser ordenat capellà, la seva tasca va entrar de ple a Nou Barris de Barcelona. No m’allargo en el seu gran historial per falta d’espai, però quan se’n van persones que han format part de la vida de tanta gent per haver-los dedicat la seva, mereixen tenir unes paraules, no sols de la trajectòria.

Tenim un sector de la nostra societat, el més desvalgut, el que ell sempre tenia i sentia a prop, que de cop i volta ha quedat orfe d’allò tan important: tenir una persona que vetlli per tu; i això, avui dia, és molt valuós. Ell va crear la seva fundació l’any 2004 i cada any es feia una gala que anomenaven Guanya’t el Cel amb el Pare Manel. Per això crec que avui seran milers les persones que el ploraran: joves drogoaddictes, gent de presons, avis, nens, gent gran i qualsevol persona que se sentís sola en aquest món... Sempre podien comptar amb ell.

El 2009 li van donar la Creu de Sant Jordi i la medalla d’honor de la ciutat de Barcelona, va lluitar i patir amb qui no li agradava les seves conviccions, però ell sempre endavant, i van ser molts els que també li van donar la mà. Quina congruència de la vida: al començar la pandèmia la Fundació Pare Manel va desplegar un dispositiu fent mascaretes, repartint aliments i targetes moneder, ell que malauradament ha conegut la Covid-19.

Avui molts deien que tenim un àngel més al cel. No patiu, amics, el pare Manel ens ha deixat, però des d’aquest cel que molts pensaven que segur no tindria us continuarà ajudant a tots, del primer a l’últim, i el sentireu a prop, perquè tinc la seguretat que el pare Manel no és tan sols el pare Manel, sinó que és el pare de tots.

A reveure, pare Manel; a reveure, pare de tots. Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia