Necrològiques

Maria Dolors Renau Manén

L’extraordinària lucidesa i sensibilitat d’una dona que ha estimat la política en la seva dimensió més humana

Maria Dolors Renau Manén, escriptora, feminista, política d’un immens, lúcid i infatigable compromís per tot el que és humà, amiga de reflexions, debats i accions transformadores pel benestar de la societat, defensora de la pluralitat d’idees i de la igualtat entre tots els éssers del planeta i dotada d’una fina i alegre sensibilitat, va morir ahir a la tarda a la seva casa de Sant Cugat del Vallès. Formada en filosofia i lletres i en psicologia, ha exercit una intensa trajectòria política com a diputada pel PSC al Congrés, membre del Parlament Europeu i presidenta de la Internacional Socialista de Dones, entre altres responsabilitats com ara directora de Protecció Jurídica del Menor (Ministeri de Justícia) i cap del gabinet de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

L’escriptura ha estat una de les seves grans passions i són copiosos els articles (des del maig del 2011 tenia una cita mensual amb els lectors d’El Punt Avui) i llibres que componen un profund llegat crític i alhora propositiu sobre els nostres temps, posant èmfasi especial en la feminització de la política i en la lluita contra la naturalització de la violència. En la seva darrera publicació, Ellas y ellos: cuentos de familia (Nazarí, 2018), es va descobrir també com una autora extraordinàriament dotada per a la ficció. I estava preparant, molt engrescada, una nova entrega de contes dedicats a la postguerra, als records dels avis, del pare, dels germans, de la mare que apuntava pensaments sobre paper d’estrassa, vivències d’una època dura amb el regust feliç de la infància, una infància que en els darrers mesos l’estava buscant. Bon retorn, estimada amiga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia