Necrològiques

Gabriel Alcalde Gurt

Historiador i arqueòleg olotí

L’historiador olotí Gabriel Alcalde, molt conegut també per la seva faceta de geganter, va morir ahir a causa d’una malaltia contra la qual lluitava des de feia temps. En Gabi, nascut el juliol del 1958, va ser el primer director del Museu Comarcal de la Garrotxa, d’Olot, després de la represa democràtica, entre el 1983 i el 1997. Posteriorment dirigiria l’Institut del Patrimoni Cultural de la UdG i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Entre altres títols, tenia el de doctor en història per la UdG. La seva tesi la va dedicar a la museologia, disciplina de la qual va ser professor a la universitat gironina.

En la seva etapa d’arqueòleg va excavar, per exemple, a la cèlebre Cova 120 de l’Alta Garrotxa i al jaciment del pont del Llierca, tots dos d’època prehistòrica. Dins d’aquest camp es va convertir en el referent a Catalunya de l’estudi de la microfauna. Com a geganter, va pertànyer a la generació que va donar un nou impuls a la faràndula festiva olotina a la dècada dels vuitanta.

La notícia de la seva mort va arribar a l’inici del ple municipal d’Olot d’ahir al vespre. En nom de tota la corporació (el germà d’en Gabi, Jordi, és regidor de l’equip de govern) l’alcalde va expressar el condol a la família i amics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia