Necrològiques

Adeu a un botiguer i amic del Barri Vell

Josep Maria Serrallonga Capdevila va morir ahir

Ahir, dia de la Mare de Déu d’Agost, una amiga em va avisar del traspàs d’un bon amic i botiguer del meu estimat Barri Vell de Girona. Ens ha deixat en Josep Maria Serrallonga Capdevila, fill de l’espardenyeria cal Avelli o can Gavalda, on el seu pare venia espardenyes i, al costat, la tia venia cordills, cordes i estris vinculats a l’espardenyeria, situada al carrer Ballesteries, 23, on després en Josep Maria va obrir el bar La Terra, que va ser lloc de trobada de moltes generacions de gironins.

Durant anys, La Terra era destinació obligada per a gironins i gironines. Allà hi trobaven el gentleman atent i amable d’en Josep Maria, que tenia una bonica manera de conviure amb la gent que ell denominava del ram, i és que per prendre l’aire feia un volt pel barri i venia a saludar els que treballàvem. A vegades volia un suís, que li encantaven, o simplement entrava i em deia: “Carme, com anem?”, “Hi ha gent o no n’hi ha?”, sempre feia el seu comentari afable i simpàtic.

Després també va portar el Cafè Royal. Sempre es movia en projectes innovadors. La Terra encara existeix, i, tot i que penso que no la regentava, era la seva Terra.

Avui, a dos quarts de sis de la tarda, li diran adeu al tanatori de Girona, on de ben segur s’aplegaran un munt d’amics, clients i veïns que van fer de La Terra el seu lloc de trobada.

Descansa en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia