Necrològiques

En record d'en Martí Domènech i Barrera

Més conegut com ‘en Martí Bacaina', va dedicar la vida al món del cinema

Quan un ésser conegut i apreciat se'n va d'entre nosaltres, de sobte ens venen a la memòria les millors vivències que vàrem compartir amb ell. En aquest cas, totes foren positives. Qui, de la gent del poble de Jafre de Ter, sobretot els aficionats al cinema, no recorda l'emblemàtic Martí Bacaina fent d'acomodador, porter, girant pel·lícules, posant els pasquins, etc. en l'enyorat Cinema Modern, de Jafre, durant les dècades dels anys cinquanta i seixanta?

Creieu-me, en Martí, per tot el que feia referència a les pel·lícules de cinema, era un perfecte ordinador; se li podia preguntar per qualsevol film i ens deia al moment els artistes que hi prenien part, la casa distribuïdora i fins i tot les entrades que es varen despatxar.

Encara recordo amb una certa nostàlgia l'homenatge que l'Ajuntament de Jafre li va retre per la seva dedicació al món del cinema, tot projectant l'emblemàtica cinta Cinema Paradiso. No cal dir que ell podia haver estat qualsevol dels protagonistes. He vist, Martí, pels diaris, que el poble de Jafre t'ha tingut sempre una gran estima.

Desitjo de bon cor que aquest viatge que acabes de començar sigui d'allò més fructífer per a tu.

A reveure, Martí!

(*) Pere Espinet i Coll és operador de cinema

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia