Tota l'agenda

Santoral

Dijous 25 abril

Marc, evangelista; Esteve, bisbe; Hermògenes, Ivet, màrtirs; Ermini, bisbe, i Calixta, màrtir.

Refrany

Al porc, si li treuen la brutícia, es mor.

Cita del dia

La satisfacció d'un moment és la ruïna del següent . (Howard P. Lovecraft)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Badalona

Dijous, 25 abril 2019

Exposicions

Hostalric

Sala Benet Frigola de l'Ajuntament. Dibuixant llibres, il·lustracions d'Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque. Fins al 28 d'abril.

Infantils

Arbúcies

17.30. Llar de jubilats. L'hora del conte, amb Sant Jordi i altres llegendes populars catalanes, a càrrec de Joan de Boer.

Hostalric

17.30. Domus Sent Soví. Taller de cuina Petit Xef: Esmorzar. Mé que llet amb galetes.

Divendres, 26 abril 2019

Poesia

Arbúcies

20.00. Llar de jubilats. Premis del Concurs de Poesia Ametista. Recital de poemes i guitarra a càrrec de Maria Carme Viñas, Joel Serras, Núria Casanova i Joana Furió (guitarra). Tot seguit, lectura dels poemes guanyadors i entrega de premis..

Dissabte, 27 abril 2019

Festes

Hostalric

30a Festa gegantera. 16.30. Carrer Poeta Ruyra, davant de la Placeta. Animació infantil a càrrec del grup Fefe i Cia. Tot seguit, berenar de coca amb xocolata per a tothom.

16.30. Carrer Poeta Ruyra. Plantada de gegants. Colles convidades: Tordera, Pineda, Ribes de Freser, Blanes, Sant Pere de Torelló, Sant Celoni, la Roca del Vallès, Gualba, Breda, Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Malgrat de Mar, Can Fornaca, La Batllòria, Mataró (barri de l'Habana) i Hostalric.

18.00. Cercavila des del carrer Poeta Ruyra fins a la plaça de la Vila.

19.15. Plaça de la Vila. Parlaments dels 30 anys de la Festa Gegantera.

19.30. Plaça de la Vila. Ball final.

21.00. Zona esportiva. Sopar de les colles convidades.

Efemèrides

1919.

L’arquitecte, urbanista i dissenyador alemany Walter Gropius va fundar a Weimar (Alemanya) la Staatliches Bauhaus, o simplement Bauhaus, una escola d’artesania, disseny, art i arquitectura que apareixia en un moment de crisi del pensament modern i la racionalitat tècnica occidental en el conjunt d’Europa i, sobretot, a Alemanya. Com molts altres moviments de l’avantguarda artística, la Bauhaus no es va marginar dels processos polítics i socials i va mantenir el seu contingut crític i de compromís amb les esquerres. Molts sectors polítics no la veien amb gens de simpatia, fins al punt que la van arribar a considerar profundament subversiva. Amb l’arribada dels nazis al poder, gran part dels seus integrants van marxar als EUA, on van dur a terme una mena de continuació de la Bauhaus fins a l’esclat de la guerra freda.

1707.

Batalla d’Almansa (Albacete), en què l’exèrcit de Felip V d’Espanya obté una rotunda victòria sobre les forces aliades de l’arxiduc Carles d’Àustria. El regne de València va ser pres pels filipistes i, poc després, van ser abolits els seus furs.

1901.

Es funda la Lliga Regionalista, partit catalanista conservador liderat per Enric Prat de la Riba.

1945.

Representants de 47 països creen a San Francisco (Califòrnia, EUA) l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

1953.

Els científics James Watson (EUA) i Francis Crick (Regne Unit) anuncien el descobriment de l’estructura de l’ADN, la clau del secret de la vida.

1974.

Revolució dels Clavells, alçament militar incruent a Portugal que posa fi al règim dictatorial d’Oliveira Salazar.